vrijdag 23 april 2021

Iedereen doet mee in Noordenveld - Global Goals

In Noordenveld vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Jong en oud, wie je ook bent en waar je ook vandaan komt. En dat geldt ook voor mensen met een beperking. Daarom werken we er hard aan om niet alleen de straten en gebouwen, maar vooral ook de samenleving beter toegankelijk te maken voor mensen voor wie dat niet altijd vanzelfsprekend is. Zodat ook zij kunnen meedoen, bijvoorbeeld op school, met sport en in het cafĂ©.

We zijn als gemeente blij dat heel veel mensen en organisaties in Noordenveld dit ook belangrijk vinden. Zij helpen ons om de ongelijkheid te verminderen. Dat is doel nummer 10 van de ‘global goals’ waar wereldwijd aan wordt gewerkt. Als ‘Global Goals Gemeente’ richten we ons op duurzaamheid en het verminderen van ongelijkheid. Mede dankzij de samenwerking met onze scholen en anderen hebben we dit jaar de ‘verbindingsprijs’ van de Gemeenten4Global Goals gewonnen. Onze hele organisatie verdient daarvoor de felicitaties!

De Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft een film gemaakt waarin wordt verteld hoe we in Noordenveld samenwerken om ongelijkheid te verminderen. In de film komen ook het Molenduinbad in Norg en de stichting Toegankelijk Noordenveld aan het woord. Zij zorgen, samen met heel veel anderen in onze gemeente, dat iedereen mee kan doen. Het zou leuk zijn als je een paar minuten de tijd neemt om de film te bekijken

Geen opmerkingen:

Totaal aantal pageviews