Doorgaan naar hoofdcontent

@hersenstichting GEEF OM JE HERSENEN !!!

 

Geef om je Hersenen daar gaat het om tijdens de uitzending van vanavond.

Kijkend naar deze kleine speeltuin voor de jongsten waar zij plezier kunnen hebben.

Op dat moment denk jezelf niet aan je hersenen en dat hoeft ook niet vind ik.

Dat is iets voor de ouders om de kinderen hun hersenen te laten groeien en te stimuleren om daar mooie dingen mee te gaan doen. Op een gezonde manier door de hersenen te blijven triggeren, de kinderen (veel) laten bewegen.

Ik voelde mij ook gezond en ik kon de hele wereld wel aan toch werd ik de volgende dag wakker in het ziekenhuis met de mededeling dat ik een herseninfarct had gehad.Voorzichtig ben ik op de wipkip gaan zitten en voelde ik mij weer even jong. 

Helaas was mijn evenwicht storing daardoor niet weg en meer dan stilzitten werd het niet.

Ik kan nu nog heel veel, maar ook heel veel dingen lukt mij niet meer.

Elke dag ga ik uitdagingen aan om weer zo veel mogelijk als voor mijn infarct te kunnen doen.

Ooit hoop ik weer flink heen en weer te kunnen swiepen op de wipkip om er schaterend van het lachen eraf te vallen.

Ook al voel ik mij op zo'n moment jong toch wordt ik net als iedereen elk jaar een jaartje ouder.

Met ouder worden komen ook de gebreken zegt men!

Maar gaat het ouder worden als je een hersen beschadiging hebt.

Nu beweeg ik mij zo veel als ik maar kan gelukkig vind ik sporten ook erg leuk om te doen. Je lichaam steeds uitdagen en nog belangrijker je hersenen uitdagen zodat deze zo gezond mogelijk blijven.

Hersen beschadiging, hoe veel dit ook mag zijn, maakt dat je leven heel anders gaat dan je zelf van te voren gedacht had.  

Als jij je "gewone" leven wilt behouden! Geef dan om je Hersenen.

Er is geen medicijn die je hersenen weer gezond maakt. Dat je alles weer kunt wat jij graag wilt.

Ik heb geen beperkingen ik heb wel heel veel uitdagingen. Uitdagingen oplossen is ook goed voor je hersenen wat dan moeten ze hard werken.

Door te bewegen kun je je conditie/uithouding vermogen vergroten wat het makkelijker maakt om die uitdagingen aan te kunnen.

Voor oplossingen moet je soms erg ver terug denken wanneer je nog heel jong was en de zelfde uitdaging voor je had die je nu weer op moet lossen!

GEEF OM JE HERSENEN! want met je hersenen zie je, ruik je, voel je, beleef je, beweeg je etc. etc. beter gezegd voor alles heb je je hersenen nodig.

Als je om je Hersenen geeft zorg je heel erg goed voor ze!

Reacties

Populaire posts van deze blog

@Fabletics #WATCHME #stronger Wandelend door het bos

2 Dagen heb ik al stembureau lid binnen op stembureaus gezeten. Ik wilde in eerste instantie gaan hardlopen, maar buiten gekomen vond ik het wel wat fris. Niet hardgelopen maar gewandeld in een stevig tempo. Dat kon ik wel vernemen aan mijn longen, thuis gekomen was ik helemaal bekaf. Niet wat ik eerst last had, na zo'n wandeling was ik wel moe maar nooit dat ik eerst thuis even moest liggen om bij te komen.      Maar ik vond het heerlijk om door het bos te wandelen, de vogel geluiden, onderbroken door het geluid van vliegtuigen wat ik minder leuk vond. Ik hoef gelukkig niet te reizen om in het bos te komen, op zeer korte afstand van mijn huis en ik ben er.      For 2 days I have already been a polling station member at polling stations.   At first I wanted to go for a run, but when I got outside I thought it was a bit chilly.   Not running but walking at a brisk pace.   I could hear that from my lungs, when I got home I was completely exhausted.   Not what bothered me at first, af

Het gaat er niet om wat ik niet meer kan, maar juist wat ik wel kan!

12 Jaar geleden heb ik een week flink kunnen rusten. Mijn strottenhoofd deed niet wat het behoorde te doen als ik moest slikken. Normaal sluit het strottenhoofd automatisch je luchtpijp af zodat wat je door slikt door de slokdarm gaat. Bij mij werkte dat dus niet wat mij bang maakte om te moeten slikken. Want als ik slikte ging dat verkeerd en kon dat slecht aflopen. Hierdoor had ik longontsteking, en door de angst durfde ik niet te gaan slapen. Bang dat ik niet meer wakker zou worden. Daarom besloten om mij in slaap te brengen. Na een week geslapen te hebben, en ik wakker werd op medium care voelde ik mij een stuk beter. De angst was grotendeels verdwenen, en durfde ik toen vooruit te kijken. Na 5 weken mocht ik naar het revalidatie centrum (Beatrixoord te Haren) om daar 3 maanden intern te revalideren. Ik heb het geluk gehad dat ik op een 1 persoon kamer mocht. Dat vond ik toen erg prettig, ik alleen en geen rekening met anderen te hoeven houden. Alleen zelf bepalen wat ik op tv wild

Uitslag bloedtest was goed! Duidelijker informatie op producten in de Supermarkt.

  Vandaag heb ik de uitslag van mijn bloed test besproken met de praktijk ondersteunster bij de huisart. In het algemeen was het allemaal goed. Een aantal waarden zouden iets lager mogen! Wat beweging betreft dat doe ik vrij veel en dat zou ook redelijk voldoende moeten zijn. Het moeilijkst vind ik om op mijn voeding te letten. Ik vind genieten erg belangrijk en wel zo belangrijk dat dat bij mij boven aan staat. En bij genieten hoort ook wel een appeltaartje bij de koffie helemaal met slagroom erbij. De middenweg daarin vinden vind ik best lastig. Afvallen zou helpen, maar dat is maar een 2-3 kilo toch probeer ik daar wel veel rekening mee te houden. Al zou het wel enorm helpen als je veel meer gezonde voeding bij de supermarkt zou kunnen krijgen, of beter gezegd dat je niet uitgebreid de verpakking hoeft te lezen en dan alsnog de ingrediĆ«nten niet begrijpt als dat nu wel of niet goed is. Je hoort vaak over bepaalde tekens op verpakking dat deze moeten aanduiden als dit product goed of