Doorgaan naar hoofdcontent

Talenten of beperkingen? @NAH_uitleg @hersensdichting #gezondehersenen

Mijn kamer in Beatrixoord te Haren  2009
Dit was mijn kamer in 2009 in het Beatrixoord te Haren waar in een aantal maanden helaas moest verblijven.
De reden?
In mei 2009 ben ik plotseling getroffen door een herseninfarct in mijn kleine hersenen.
De gevolgen zijn moeilijk te omschrijven toen was het nog erg veel.
Als men mij nu vraagt wat mijn beperkingen zijn na mijn herseninfarct dan moet ik diep nadenken.
Eigenlijk heb ik geen beperkingen meer voor mij zelf, tenminste wat mij nu niet lukt dat doe ik ook niet, dus weg beperkingen!
Zelf heb ik bijna geen moeite mocht iets niet lukken, al zoveel teleurstellingen en tegenslagen gehad dat ik dan alleen maar denk aan wat mij nu wel lukt.

Beperkingen zijn eerder de verwachtingen die een ander van jouw verlangt.
Kun je niet aan deze verwachtingen voldoen dan ben je beperkt.
Als je van een ander iets verlangt wat eigenlijk niemand kan doen dan stel je de verwachtingen te hoog.
Iedereen is dan teleurgesteld dat het jouw dan niet lukt en om hiermee mee om te kunnen gaan zegt men dat je beperkt bent.

Het gaat niet om wat iemand niet kan maar juist wat iemand wel kan!
Iedereen heeft het talent om iets te kunnen, laten wij die talenten gebruiken zodat iedereen mee kan doen.
Mee kan doen in sport, werk, socializen, uitgaan etc, etc.
Zodra je niet kan meedoen word de wereld om je heen erg klein.
Dat terwijl er zoveel mogelijkheden zijn om lekker mee te kunnen doen.

Je bent pas beperkt als je niet in mogelijkheden kan denken.
Voor iedereen is er wel een mogelijkheid al is het soms flink zoeken.
Lukt dat niet in één keer blijf dan steeds weer opnieuw proberen, lukt het niet rechtsom dan maar linksom, overal is er wel een oplossing voor om talent te vinden en hoe deze in te kunnen zetten.

Ja maar ik heb!
Ja maar mij lukt dat niet!
Ja maar jij bent zoveel verder als mij!

Dit is wat ik erg vaak te horen krijg!
Graag wil men direct de oplossing horen dat men of weer beter wordt of wat men wel kan doen.
Daar kan ik geen antwoord op geven, ik kan alleen maar voor mijzelf praten alleen door te doen leer je wat je talenten zijn en hoe deze te kunnen gebruiken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

@Fabletics #WATCHME #stronger Wandelend door het bos

2 Dagen heb ik al stembureau lid binnen op stembureaus gezeten. Ik wilde in eerste instantie gaan hardlopen, maar buiten gekomen vond ik het wel wat fris. Niet hardgelopen maar gewandeld in een stevig tempo. Dat kon ik wel vernemen aan mijn longen, thuis gekomen was ik helemaal bekaf. Niet wat ik eerst last had, na zo'n wandeling was ik wel moe maar nooit dat ik eerst thuis even moest liggen om bij te komen.      Maar ik vond het heerlijk om door het bos te wandelen, de vogel geluiden, onderbroken door het geluid van vliegtuigen wat ik minder leuk vond. Ik hoef gelukkig niet te reizen om in het bos te komen, op zeer korte afstand van mijn huis en ik ben er.      For 2 days I have already been a polling station member at polling stations.   At first I wanted to go for a run, but when I got outside I thought it was a bit chilly.   Not running but walking at a brisk pace.   I could hear that from my lungs, when I got home I was completely exhausted.   Not what bothered me at first, af

Het gaat er niet om wat ik niet meer kan, maar juist wat ik wel kan!

12 Jaar geleden heb ik een week flink kunnen rusten. Mijn strottenhoofd deed niet wat het behoorde te doen als ik moest slikken. Normaal sluit het strottenhoofd automatisch je luchtpijp af zodat wat je door slikt door de slokdarm gaat. Bij mij werkte dat dus niet wat mij bang maakte om te moeten slikken. Want als ik slikte ging dat verkeerd en kon dat slecht aflopen. Hierdoor had ik longontsteking, en door de angst durfde ik niet te gaan slapen. Bang dat ik niet meer wakker zou worden. Daarom besloten om mij in slaap te brengen. Na een week geslapen te hebben, en ik wakker werd op medium care voelde ik mij een stuk beter. De angst was grotendeels verdwenen, en durfde ik toen vooruit te kijken. Na 5 weken mocht ik naar het revalidatie centrum (Beatrixoord te Haren) om daar 3 maanden intern te revalideren. Ik heb het geluk gehad dat ik op een 1 persoon kamer mocht. Dat vond ik toen erg prettig, ik alleen en geen rekening met anderen te hoeven houden. Alleen zelf bepalen wat ik op tv wild

@DecathlonNED @Kalenji

Kalenji KIPRUN  HARDLOOPSCHOENEN VOOR HEREN KIPRUN FAST   Ruim 2 jaar heb ik de Kalenji schoenen al. Dit zijn mijn asfalt schoen zeg ik altijd want ze dempen de schokken erg goed waardoor ik geen last van mijn knieën heb. Ze zitten niet alleen heerlijk maar lopen ook erg fijn. En dat voor een zeer betaalbare prijs. Goede schoenen hoeft dus echt niet duur te zijn! De komende tijd hoop ik nog veel fijne kilometers te maken met deze schoenen en waarbij ik hoop dat ze nooit meer verslijten. Ik loop er alleen mee als het droog is, op natte wegen en paden zijn ze voor mij te glad ivm mijn evenwicht storing. Gelukkig is het heel vaak droog en kan ik toch er heerlijk mee lopen. Meestal loop ik 5 km, maar soms ook wel eens 10 km. Ooit heb ik een halve marathon op deze schoenen gelopen en dat was net als bij de korte afstanden geen enkel probleem. Als deze echt vervagen moeten worden dan worden het zeker deze schoenen weer, of een nog betere vervanger. De kosten per kilometer zijn met deze scho