Doorgaan naar hoofdcontent

NAH krijgen en NAH hebben, NAH betent voor mij niet het einde!

Niet Aangeboren Hersenletsel  (NAH) krijgen is iets wat mij is overkomen zonder dat er  mij daarom iets over gevraagd is.
Wakker worden in het ziekenhuis en daarbij medegedeeld te worden dat ik een herseninfarct had gehad.
In eerste instantie had ik iets van oh zal wel, een aantal dagen hier in ziekenhuis, thuis uitzieken en dan weer fijn aan het werk.
4/5 weken heb ik in het ziekenhuis gelegen gevolg door 3 maanden in een revalidatie oord.
In die periode heb ik heel veel weer moeten leren om iets te zelfstandig te kunnen denk aan:  lopen, eten en drinken en nog heel veel meer.

Na thuiskomt was ik zeker in het begin heel erg bezig met wat mij niet meer lukte wat ik voorheen wel zelf kon.
Mijn beroep uitvoeren dat lukte mij in eerste instantie ook niet meer en dat vond ik wel het ergste want wat moest ik nu gaan doen.
In het begin was ik best wel depressief en negatief over mij zelf, ik zag mijn toekomst echt niet meer zitten.
Is dit nu hoe mijn leven er in de toekomst uit moet gaan zien.

Ik heb dus NAH  daar ben ik niet trots op of iets dergelijks, het is wel iets waar ik nu wel rekening mee moet houden.
Positief vooruit kijken is nu wat ik doe, niet kijken wat ik niet meer kan maar juist wat ik wel allemaal kan.
In de afgelopen jaren heb ik veel andere en nieuwe mensen ontmoet als ook dat ik kijk naar andere mogelijkheden die ik zou kunnen doen.

Sport is nu ook een belangrijk deel van mijn leven, door het sporten, bewegen, kan ik zowel lichamelijk als geestelijk beter aan, maar belangrijker is dat ik nu veel beter mijn grenzen ken en dit kan accepteren.
Dit geeft mij de kracht opdat als iets niet lukt dit te proberen op een andere manier, maar nu ook durf om toe te geven dat het misschien niet lukt om dan iets anders te gaan doen.

Ik heb NAH dat betekent niet dat ik niets meer kan of ben, dat betekent een andere ik die ik zelf ook nog steeds moet ontdekken.
Deze nieuwe ontdekkings weg leg ik nu graag af om vooruit te komen.
NAH betekent voor mij niet het einde maar een ander pad om te bewandelen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

@Fabletics #WATCHME #stronger Wandelend door het bos

2 Dagen heb ik al stembureau lid binnen op stembureaus gezeten. Ik wilde in eerste instantie gaan hardlopen, maar buiten gekomen vond ik het wel wat fris. Niet hardgelopen maar gewandeld in een stevig tempo. Dat kon ik wel vernemen aan mijn longen, thuis gekomen was ik helemaal bekaf. Niet wat ik eerst last had, na zo'n wandeling was ik wel moe maar nooit dat ik eerst thuis even moest liggen om bij te komen.      Maar ik vond het heerlijk om door het bos te wandelen, de vogel geluiden, onderbroken door het geluid van vliegtuigen wat ik minder leuk vond. Ik hoef gelukkig niet te reizen om in het bos te komen, op zeer korte afstand van mijn huis en ik ben er.      For 2 days I have already been a polling station member at polling stations.   At first I wanted to go for a run, but when I got outside I thought it was a bit chilly.   Not running but walking at a brisk pace.   I could hear that from my lungs, when I got home I was completely exhausted.   Not what bothered me at first, af

Het gaat er niet om wat ik niet meer kan, maar juist wat ik wel kan!

12 Jaar geleden heb ik een week flink kunnen rusten. Mijn strottenhoofd deed niet wat het behoorde te doen als ik moest slikken. Normaal sluit het strottenhoofd automatisch je luchtpijp af zodat wat je door slikt door de slokdarm gaat. Bij mij werkte dat dus niet wat mij bang maakte om te moeten slikken. Want als ik slikte ging dat verkeerd en kon dat slecht aflopen. Hierdoor had ik longontsteking, en door de angst durfde ik niet te gaan slapen. Bang dat ik niet meer wakker zou worden. Daarom besloten om mij in slaap te brengen. Na een week geslapen te hebben, en ik wakker werd op medium care voelde ik mij een stuk beter. De angst was grotendeels verdwenen, en durfde ik toen vooruit te kijken. Na 5 weken mocht ik naar het revalidatie centrum (Beatrixoord te Haren) om daar 3 maanden intern te revalideren. Ik heb het geluk gehad dat ik op een 1 persoon kamer mocht. Dat vond ik toen erg prettig, ik alleen en geen rekening met anderen te hoeven houden. Alleen zelf bepalen wat ik op tv wild

@DecathlonNED @Kalenji

Kalenji KIPRUN  HARDLOOPSCHOENEN VOOR HEREN KIPRUN FAST   Ruim 2 jaar heb ik de Kalenji schoenen al. Dit zijn mijn asfalt schoen zeg ik altijd want ze dempen de schokken erg goed waardoor ik geen last van mijn knieën heb. Ze zitten niet alleen heerlijk maar lopen ook erg fijn. En dat voor een zeer betaalbare prijs. Goede schoenen hoeft dus echt niet duur te zijn! De komende tijd hoop ik nog veel fijne kilometers te maken met deze schoenen en waarbij ik hoop dat ze nooit meer verslijten. Ik loop er alleen mee als het droog is, op natte wegen en paden zijn ze voor mij te glad ivm mijn evenwicht storing. Gelukkig is het heel vaak droog en kan ik toch er heerlijk mee lopen. Meestal loop ik 5 km, maar soms ook wel eens 10 km. Ooit heb ik een halve marathon op deze schoenen gelopen en dat was net als bij de korte afstanden geen enkel probleem. Als deze echt vervagen moeten worden dan worden het zeker deze schoenen weer, of een nog betere vervanger. De kosten per kilometer zijn met deze scho