photo 9bcdaff2-a16c-446e-b565-583ab80c4ea8_zpsjvombpta.jpg Marrald sportkleding gratis verzending shop nu

dinsdag 12 juni 2018

#sportenmetnah Sporten met NAH? Van ervaringskundige naar ervaringsdeskundigheid

Sporten met nah is dat mogelijk?
In mijn geval is dat wel mogelijk gelukkig.
Lopen of wandelen ging vanaf het begin wel redelijk, al leek ik soms wel een dronkaard zo was ik aan het slingeren helemaal wanneer ik vermoeid was.
Het fietsen op mijn easyrider driewiel fiets ging een heel stuk beter, ik kon gewoon blijven zitten tijdens het trappen de zitting en rugleuning maakten het dat ik ook comfortabel recht op bleef.
Wat ik ook graag weer wilde dat ik kon was hardlopen, niet gelijk dat ik tig km kon hardlopen maar even snel de straat kunnen oversteken nog net de bus/trein kon halen.
Eind 2014 lukte mij dat opeens of beter gezegd mijn hersenen lukte het opeens weer om mij te laten hardlopen.
Ruim 5 jaar heb ik daarop moeten wachten, regelmatig tijdens het wandelen een sprintje proberen te trekken, mij vanaf kleine heuveltjes in het bos naar beneden laten vallen en dan maar zo hard mogelijk proberen te lopen.
Nu lukt mij dat weer vrij goed, ik loop nu verschillende afstanden doe mee aan hardloop wedstrijden.
Lichamelijk en geestelijk is mijn uithoudingsvermogen enorm gegroeid.
Wat ik niet alleen bij het sporten goed kan gebruiken maar ook om veel andere dingen te proberen en te doen.

Op dit moment ben ik aan het studeren bij de EDNAH Cursus, van ervaringsdeskundige naar ervaringskundige.
Met deze cursus sta ik steviger in mijn schoenen om andere nah getroffenen te kunnen ondersteunen naar hun herstel.
Deskundige is iedere nah getroffene, maar deze deskundigheid gebruiken om anderen te ondersteunen naar herstel is toch wel wat anders heb ik gemerkt.
Je eigen herstel is belangrijk om een ander te kunnen helpen de ervaringen die je tijdens je herstel hebt opgedaan om te herstellen kun je goed gebruiken bij een ander.
Niet hoe het moet maar je begrijpt beter hoe een ander het ervaart, door te luisteren en de cliënt zelf de oplossing te laten vinden kun je hem/haar helpen naar herstel.

Hoe ik dit straks in de praktijk moet brengen weet ik nog niet zo goed, door te luisteren naar anderen hoop ik ver te komen om anderen ook naar hun herstel te laten komen.
Het leven is te mooi om alleen maar achterom te kijken naar wat je kwijt ben, er zijn zoveel mooie dingen voor je die je alleen nog moet ontdekken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Rustig aan blijven doen!!!

Rustig aan blijven doen is het advies. Niet hard sporten terwijl ik graag mag wandelen, fietsen, hardlopen en meer. Sporten is beweging vo...