Doorgaan naar hoofdcontent

Binnen hardlopen op deloopband @Norg @pixiesportswear @DecathlonNED @ASICSeurope

Gisteren de loopband binnen gekregen, moest hem nog wel even in elkaar zetten.
Met de duidelijke instructie was dat goed te doen, voorkeur met 2 personen maar een ¾persoon kan het ook goed doen hoor, mij is het gelukt.
Nadat ik klaar was ben ik op de bank gaan zitten trots op mijzelf dat het gelukt was.
Vanmorgen was het dan zover, mijn eerste keer lopen op een loopband thuis.
De bediening uitgevogeld, en ik ben gaan lopen.
Eerst in wandeltempo begonnen, steeds wat sneller en toen ik warm was de spieren gestrekt om daarna eens lekker te gaan rennen.
Begonnen op een snelheid van 6kmh opvoerend naar 7,5kmh en dat liep erg lekker.
Wel dacht ik eerst loop ik nu zo langzaam, de tijd ging voort maar de afstand viel erg tegen.
Na bestudering kwam ik er achter dat de afstand in mijlen werd aangegeven ipv kilometers.
Dit nu verandert, dus de volgende keer moet het goed komen.
Vandaag 4 mijl in 34.13 minuten gelopen, niet verkeerd dacht ik.
Vandaag met de Finish advantage hardlooptight gelopen.
De strategisch geplaatste power mesh panelen over de gehele lengte van deze hardlooptight geeft je absoluut voordeel tijdens elke wedstrijd. De ASICS MotionMuscleSupport technologie geeft je stabiliteit in je benen en zorgt voor doelgerichte compressie op de dijen, rond de knieën en geeft extra steun rond de kuiten, zodat elk paneel je spieren ondersteunt en moeheid tijdens het hardlopen tegengaat.
Dit heb ik zeker gemerkt.
Maar er zijn zoveel soorten tight die dit doen, ik kan niet echt zeggen welke voor mij het meeste geschikt is.
Wel vind ik het belangrijk dat reen tight mijn benen steun geven, dat ik minder tot geen last heb van doorzakken van de knieën.

De rode Pixie Sportshirt  tijdens de training aangehad.
Heerlijk voor buiten, maar binnen in huis sporten met de shirt was geen enkel probleem, door het snel drogen van de stof geen last van een nat shirt gehad, waardoor ik fijn op temperatuur blijf.

Het is niet zo dat ik nu niet meer buiten ga hardlopen, dat blijf ik echt wel doe wat is er nu mooier om buiten in de natuur te sporten.
De loopband is om als het slecht weer is toch te kunnen blijven trainen.
En met de loopband kan ik meer gecontroleerd mijn snelheid aanpassen.
De bedoeling is dat ik sneller ga lopen, grotere passen neem en een langere afstand te kunnen lopen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

@Fabletics #WATCHME #stronger Wandelend door het bos

2 Dagen heb ik al stembureau lid binnen op stembureaus gezeten. Ik wilde in eerste instantie gaan hardlopen, maar buiten gekomen vond ik het wel wat fris. Niet hardgelopen maar gewandeld in een stevig tempo. Dat kon ik wel vernemen aan mijn longen, thuis gekomen was ik helemaal bekaf. Niet wat ik eerst last had, na zo'n wandeling was ik wel moe maar nooit dat ik eerst thuis even moest liggen om bij te komen.      Maar ik vond het heerlijk om door het bos te wandelen, de vogel geluiden, onderbroken door het geluid van vliegtuigen wat ik minder leuk vond. Ik hoef gelukkig niet te reizen om in het bos te komen, op zeer korte afstand van mijn huis en ik ben er.      For 2 days I have already been a polling station member at polling stations.   At first I wanted to go for a run, but when I got outside I thought it was a bit chilly.   Not running but walking at a brisk pace.   I could hear that from my lungs, when I got home I was completely exhausted.   Not what bothered me at first, af

Het gaat er niet om wat ik niet meer kan, maar juist wat ik wel kan!

12 Jaar geleden heb ik een week flink kunnen rusten. Mijn strottenhoofd deed niet wat het behoorde te doen als ik moest slikken. Normaal sluit het strottenhoofd automatisch je luchtpijp af zodat wat je door slikt door de slokdarm gaat. Bij mij werkte dat dus niet wat mij bang maakte om te moeten slikken. Want als ik slikte ging dat verkeerd en kon dat slecht aflopen. Hierdoor had ik longontsteking, en door de angst durfde ik niet te gaan slapen. Bang dat ik niet meer wakker zou worden. Daarom besloten om mij in slaap te brengen. Na een week geslapen te hebben, en ik wakker werd op medium care voelde ik mij een stuk beter. De angst was grotendeels verdwenen, en durfde ik toen vooruit te kijken. Na 5 weken mocht ik naar het revalidatie centrum (Beatrixoord te Haren) om daar 3 maanden intern te revalideren. Ik heb het geluk gehad dat ik op een 1 persoon kamer mocht. Dat vond ik toen erg prettig, ik alleen en geen rekening met anderen te hoeven houden. Alleen zelf bepalen wat ik op tv wild

Uitslag bloedtest was goed! Duidelijker informatie op producten in de Supermarkt.

  Vandaag heb ik de uitslag van mijn bloed test besproken met de praktijk ondersteunster bij de huisart. In het algemeen was het allemaal goed. Een aantal waarden zouden iets lager mogen! Wat beweging betreft dat doe ik vrij veel en dat zou ook redelijk voldoende moeten zijn. Het moeilijkst vind ik om op mijn voeding te letten. Ik vind genieten erg belangrijk en wel zo belangrijk dat dat bij mij boven aan staat. En bij genieten hoort ook wel een appeltaartje bij de koffie helemaal met slagroom erbij. De middenweg daarin vinden vind ik best lastig. Afvallen zou helpen, maar dat is maar een 2-3 kilo toch probeer ik daar wel veel rekening mee te houden. Al zou het wel enorm helpen als je veel meer gezonde voeding bij de supermarkt zou kunnen krijgen, of beter gezegd dat je niet uitgebreid de verpakking hoeft te lezen en dan alsnog de ingrediënten niet begrijpt als dat nu wel of niet goed is. Je hoort vaak over bepaalde tekens op verpakking dat deze moeten aanduiden als dit product goed of