Doorgaan naar hoofdcontent

#runfornah @Norg Hardlopen met NAH is dat zichtbaar!? @hersenstichting

Vanmorgen wilde ik 2 ronden van 5km hardlopen, geprobeerd om een fijn maar stevig tempo te vonden om een mooie tijd te kunnen neer zetten.
Het eerste rondje ging goed lag mooi op schema.
Bij het tweede rondje kreeg ik last van mijn rechterbeen, stukje gewandeld, spieren gestrekt en weer een stukje hardgelopen.
Dat ging toch niet zo als ik graag wilde, daarop door het bos naar huis gewandeld.
Verder vandaag wat rustig aan doen, hoop dat ik niets geforceerd heb.

Tijdens het wandelen naar huis vroeg ik mij zelf af als anderen kunnen zien dat ik NAH heb!
Helemaal tijdens het hardlopen, snel ben ik niet,  linker- en rechterkant van mijn lichaam zijn verschillend wat kracht en sturing betreft.
 In het donker hardlopen lukt mij ook niet, of het pad waar ik loop moet goed verlicht zijn.
Niet alleen het lopen kost mij kracht, zeker het recht op blijven kunnen lopen vraagt veel van mijn hersenen.

Wil ik dat anderen kunnen zien dat ik NAH heb!.
Nee dat dat hoeft voor mij echt niet, je neemt mij maar zoals ik ben.
Maar het niet kunnen zien dat ik NAH heb, maakt het ook moeilijk voor anderen om te begrijpen dat ik dingen niet meer kan maar andere dingen nog wel.
Iedere NAHer is anders en dat maakt het begrip hebben ook erg lastig denk ik, tenminste zelf zou ik dat ook hebben.
Ik zie en voel me ook absoluut niet gehandicapt, maar als ik op de easyrider fiets is dat wel vaak de eerste gedachte van velen.

Er moet nog veel gebeuren om begrip te kunnen krijgen van niet NAH getroffenen.
Niemand heeft er om gevraagd om op plotseling zijn/haar leven helemaal op de kop te te gaan zetten.

De Hersenstichting

Gezonde hersenen zijn van levensbelang. Door een hersenaandoening raak je vaak jezelf kwijt. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend lijkt, kan zomaar voorbij zijn. Vrijwel iedereen krijgt ooit in zijn leven te maken met een hersenaandoening. Dat moet stoppen.
 
De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren.
Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en voeren we vernieuwende projecten uit.
Onze visie: Hoe meer we van de hersenen begrijpen, hoe beter we ze gezond kunnen houden.   
Onze missie: Wij willen actief bijdragen aan gezonde hersenen in Nederland. Daarom initiëren we nieuwe kennisontwikkeling vanuit maatschappelijke relevantie en vertalen we bestaande kennis naar praktische toepassingen.

Helpt U mee? en Doneer

Reacties

Populaire posts van deze blog

@Fabletics #WATCHME #stronger Wandelend door het bos

2 Dagen heb ik al stembureau lid binnen op stembureaus gezeten. Ik wilde in eerste instantie gaan hardlopen, maar buiten gekomen vond ik het wel wat fris. Niet hardgelopen maar gewandeld in een stevig tempo. Dat kon ik wel vernemen aan mijn longen, thuis gekomen was ik helemaal bekaf. Niet wat ik eerst last had, na zo'n wandeling was ik wel moe maar nooit dat ik eerst thuis even moest liggen om bij te komen.      Maar ik vond het heerlijk om door het bos te wandelen, de vogel geluiden, onderbroken door het geluid van vliegtuigen wat ik minder leuk vond. Ik hoef gelukkig niet te reizen om in het bos te komen, op zeer korte afstand van mijn huis en ik ben er.      For 2 days I have already been a polling station member at polling stations.   At first I wanted to go for a run, but when I got outside I thought it was a bit chilly.   Not running but walking at a brisk pace.   I could hear that from my lungs, when I got home I was completely exhausted.   Not what bothered me at first, af

Het gaat er niet om wat ik niet meer kan, maar juist wat ik wel kan!

12 Jaar geleden heb ik een week flink kunnen rusten. Mijn strottenhoofd deed niet wat het behoorde te doen als ik moest slikken. Normaal sluit het strottenhoofd automatisch je luchtpijp af zodat wat je door slikt door de slokdarm gaat. Bij mij werkte dat dus niet wat mij bang maakte om te moeten slikken. Want als ik slikte ging dat verkeerd en kon dat slecht aflopen. Hierdoor had ik longontsteking, en door de angst durfde ik niet te gaan slapen. Bang dat ik niet meer wakker zou worden. Daarom besloten om mij in slaap te brengen. Na een week geslapen te hebben, en ik wakker werd op medium care voelde ik mij een stuk beter. De angst was grotendeels verdwenen, en durfde ik toen vooruit te kijken. Na 5 weken mocht ik naar het revalidatie centrum (Beatrixoord te Haren) om daar 3 maanden intern te revalideren. Ik heb het geluk gehad dat ik op een 1 persoon kamer mocht. Dat vond ik toen erg prettig, ik alleen en geen rekening met anderen te hoeven houden. Alleen zelf bepalen wat ik op tv wild

Uitslag bloedtest was goed! Duidelijker informatie op producten in de Supermarkt.

  Vandaag heb ik de uitslag van mijn bloed test besproken met de praktijk ondersteunster bij de huisart. In het algemeen was het allemaal goed. Een aantal waarden zouden iets lager mogen! Wat beweging betreft dat doe ik vrij veel en dat zou ook redelijk voldoende moeten zijn. Het moeilijkst vind ik om op mijn voeding te letten. Ik vind genieten erg belangrijk en wel zo belangrijk dat dat bij mij boven aan staat. En bij genieten hoort ook wel een appeltaartje bij de koffie helemaal met slagroom erbij. De middenweg daarin vinden vind ik best lastig. Afvallen zou helpen, maar dat is maar een 2-3 kilo toch probeer ik daar wel veel rekening mee te houden. Al zou het wel enorm helpen als je veel meer gezonde voeding bij de supermarkt zou kunnen krijgen, of beter gezegd dat je niet uitgebreid de verpakking hoeft te lezen en dan alsnog de ingrediënten niet begrijpt als dat nu wel of niet goed is. Je hoort vaak over bepaalde tekens op verpakking dat deze moeten aanduiden als dit product goed of