Doorgaan naar hoofdcontent

@cwxbenelux @PearlIzumiRun Rustig hardlooprondje @Norg #Running

Vanmorgen na ruim 1½ week weer een rondje hardgelopen.
De spieren gestrekt voor begin, stukje gelopen en weer de spieren gestrekt, daarna 5 kilometer goed en rustig hardgelopen.
Dankzij de Stabilyx Tight die mijn benen genoeg steun gaven ging het erg fijn.
De Pearl Izumi N3 beginnen mij steeds meer te bevallen, ik heb het gevoel dat het lopen met deze schoenen soepeler gaat door de meer gebogen zool van de schoen.
28 December wil ik 15K kunnen lopen door de bossen rondom Mensinge in Roden.
Dat wordt zeker nog goed trainen om die 15K te kunnen lopen.
Vorige week de Drentsefiets4daagse gefietst, 4 dagen 40km, dat kon ik wel merken op vrijdag/zaterdag.
Dat mijn conditie en uithouding vermogen  gegroeid is de afgelopen jaren kan ik goed merken.
Dat ik nu meer kan/doe betekent helaas ook dat ik meer rust voor mijn lichaam nodig heb.
Mijn accu is minder vol dan bij anderen en deze laad ook minder snel weer op.
Als ik meer vraag van mijn lichaam dat mijn accu aan kan, betekent dat deze op een moment leeg is.
Dan heb ik een aantal dagen rust nodig om de accu weer te kunnen laden.
's Morgens voel ik mij het best, probeer dan zoveel mogelijk dit op een morgen in te plannen waarna ik 's middag rustig aan kan doen.
Voor mei 2009 was dit allemaal geen probleem, kon ik nu misschien zeggen dat ik ook ouder wordt.
Als NAH getroffene moet ik goed rekening houden met mijn energie verdeling, alleen in plannen met dit soort dingen ben ik echt niet goed in.
Ik voel me nu ook veel beter dan eerst en durf nu ook zeker meer van mijn lichaam te vragen, de grens tussen wat wel of niet kan is niet elke dag gelijk.
Dat maakt plannen van dingen voor mij erg lastig, ik weet nooit hoe ik mij de volgende dag voel.
Het hoofd wil meestal meer wat het lichaam kan, dat werkt soms wel erg frustrerend.
Ik weet wel waarom dat zo is maar het soms zeer onwelkom.

Reacties

Populaire posts van deze blog

@Fabletics #WATCHME #stronger Wandelend door het bos

2 Dagen heb ik al stembureau lid binnen op stembureaus gezeten. Ik wilde in eerste instantie gaan hardlopen, maar buiten gekomen vond ik het wel wat fris. Niet hardgelopen maar gewandeld in een stevig tempo. Dat kon ik wel vernemen aan mijn longen, thuis gekomen was ik helemaal bekaf. Niet wat ik eerst last had, na zo'n wandeling was ik wel moe maar nooit dat ik eerst thuis even moest liggen om bij te komen.      Maar ik vond het heerlijk om door het bos te wandelen, de vogel geluiden, onderbroken door het geluid van vliegtuigen wat ik minder leuk vond. Ik hoef gelukkig niet te reizen om in het bos te komen, op zeer korte afstand van mijn huis en ik ben er.      For 2 days I have already been a polling station member at polling stations.   At first I wanted to go for a run, but when I got outside I thought it was a bit chilly.   Not running but walking at a brisk pace.   I could hear that from my lungs, when I got home I was completely exhausted.   Not what bothered me at first, af

Het gaat er niet om wat ik niet meer kan, maar juist wat ik wel kan!

12 Jaar geleden heb ik een week flink kunnen rusten. Mijn strottenhoofd deed niet wat het behoorde te doen als ik moest slikken. Normaal sluit het strottenhoofd automatisch je luchtpijp af zodat wat je door slikt door de slokdarm gaat. Bij mij werkte dat dus niet wat mij bang maakte om te moeten slikken. Want als ik slikte ging dat verkeerd en kon dat slecht aflopen. Hierdoor had ik longontsteking, en door de angst durfde ik niet te gaan slapen. Bang dat ik niet meer wakker zou worden. Daarom besloten om mij in slaap te brengen. Na een week geslapen te hebben, en ik wakker werd op medium care voelde ik mij een stuk beter. De angst was grotendeels verdwenen, en durfde ik toen vooruit te kijken. Na 5 weken mocht ik naar het revalidatie centrum (Beatrixoord te Haren) om daar 3 maanden intern te revalideren. Ik heb het geluk gehad dat ik op een 1 persoon kamer mocht. Dat vond ik toen erg prettig, ik alleen en geen rekening met anderen te hoeven houden. Alleen zelf bepalen wat ik op tv wild

Uitslag bloedtest was goed! Duidelijker informatie op producten in de Supermarkt.

  Vandaag heb ik de uitslag van mijn bloed test besproken met de praktijk ondersteunster bij de huisart. In het algemeen was het allemaal goed. Een aantal waarden zouden iets lager mogen! Wat beweging betreft dat doe ik vrij veel en dat zou ook redelijk voldoende moeten zijn. Het moeilijkst vind ik om op mijn voeding te letten. Ik vind genieten erg belangrijk en wel zo belangrijk dat dat bij mij boven aan staat. En bij genieten hoort ook wel een appeltaartje bij de koffie helemaal met slagroom erbij. De middenweg daarin vinden vind ik best lastig. Afvallen zou helpen, maar dat is maar een 2-3 kilo toch probeer ik daar wel veel rekening mee te houden. Al zou het wel enorm helpen als je veel meer gezonde voeding bij de supermarkt zou kunnen krijgen, of beter gezegd dat je niet uitgebreid de verpakking hoeft te lezen en dan alsnog de ingrediĆ«nten niet begrijpt als dat nu wel of niet goed is. Je hoort vaak over bepaalde tekens op verpakking dat deze moeten aanduiden als dit product goed of