Doorgaan naar hoofdcontent

#Hardlopen met #NAH Het lukt maar ik wil meer.

Foto gemaakt door Koen Wieringa van NeokComp fotografie Roden tijdens de Herfstcross in Norg 2015.
Een jaar nadat het mij weer lukt om te kunnen hardlopen.
Ook tijdens de Asserstadsloop en tijdens de 4 mijl afgelopen koningsdag in Norg.
Zo zijn er al veel sportieve momenten van mij door Koen Wieringa vast gelegd en van heel veel anderen natuurlijk.
wat is nu leuker dan samen te sporten.

Ik vond het erg zwaar om te doen, maar wat was ik trots op mijzelf dat het gelukt was.

Het lopen gaat vrij goed, maar zoals in de titel staat ik zou graag meer willen.
Op het internet vind ik veel om jezelf te kunnen verbeteren, opbouwen schema's, blessures voorkomen te veel om op te noemen.
Deze zijn wel gericht op mensen die lichamelijk niets mankeren, ik met mijn lichamelijke beperkingen val daar niet onder.
Vaak zie je ook "met deze oefeningen dan!" tja probeer dat eens zonder je evenwicht te kunnen houden.
Ook met kleden, doe dit als het 10 Graden warmer zou zijn, zal vast goed zijn, maar niet voor mij waarbij mijn lichaam in tweeën is verdeelt qua temp aanvoelen en het ervaren.

Ik zou dus graag meer willen en kunnen lopen, alleen hoe?
Om mijn benen meer steun te kunnen geven gebruik ik een stabilyx tight. dit heb ik gevonden op internet en na advies gevraagd te hebben hierover de Stabilyx besteld.
Dankzij deze extra steun van de benen lukte het mij om mijzelf te kunnen verbeteren.
Nu gebruik ik ook hardloop tights zonder deze extra steun, dan kan ik goed merken hoe mijn benen er voor staan.
Om goed op temperatuur te kunnen blijven maak ik gebruik van een  thermo shirt van Thundersports de Thundershirt en Clima BalanceTight.
Shirt en Tight van Pixie gebruik ik ook veel.

Mijn conditie is wel goed, dat houd ik vrij goed op peil door buiten het hardlopen te fietsen.
Het fietsen heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk weer kon hardlopen.

Wat ik zoek zijn manieren die ik kan gebruiken om mij zelf te kunnen verbeteren.
Manieren die rekening houden met mijn beperkingen.Reacties

Populaire posts van deze blog

@Fabletics #WATCHME #stronger Wandelend door het bos

2 Dagen heb ik al stembureau lid binnen op stembureaus gezeten. Ik wilde in eerste instantie gaan hardlopen, maar buiten gekomen vond ik het wel wat fris. Niet hardgelopen maar gewandeld in een stevig tempo. Dat kon ik wel vernemen aan mijn longen, thuis gekomen was ik helemaal bekaf. Niet wat ik eerst last had, na zo'n wandeling was ik wel moe maar nooit dat ik eerst thuis even moest liggen om bij te komen.      Maar ik vond het heerlijk om door het bos te wandelen, de vogel geluiden, onderbroken door het geluid van vliegtuigen wat ik minder leuk vond. Ik hoef gelukkig niet te reizen om in het bos te komen, op zeer korte afstand van mijn huis en ik ben er.      For 2 days I have already been a polling station member at polling stations.   At first I wanted to go for a run, but when I got outside I thought it was a bit chilly.   Not running but walking at a brisk pace.   I could hear that from my lungs, when I got home I was completely exhausted.   Not what bothered me at first, af

Het gaat er niet om wat ik niet meer kan, maar juist wat ik wel kan!

12 Jaar geleden heb ik een week flink kunnen rusten. Mijn strottenhoofd deed niet wat het behoorde te doen als ik moest slikken. Normaal sluit het strottenhoofd automatisch je luchtpijp af zodat wat je door slikt door de slokdarm gaat. Bij mij werkte dat dus niet wat mij bang maakte om te moeten slikken. Want als ik slikte ging dat verkeerd en kon dat slecht aflopen. Hierdoor had ik longontsteking, en door de angst durfde ik niet te gaan slapen. Bang dat ik niet meer wakker zou worden. Daarom besloten om mij in slaap te brengen. Na een week geslapen te hebben, en ik wakker werd op medium care voelde ik mij een stuk beter. De angst was grotendeels verdwenen, en durfde ik toen vooruit te kijken. Na 5 weken mocht ik naar het revalidatie centrum (Beatrixoord te Haren) om daar 3 maanden intern te revalideren. Ik heb het geluk gehad dat ik op een 1 persoon kamer mocht. Dat vond ik toen erg prettig, ik alleen en geen rekening met anderen te hoeven houden. Alleen zelf bepalen wat ik op tv wild

@DecathlonNED @Kalenji

Kalenji KIPRUN  HARDLOOPSCHOENEN VOOR HEREN KIPRUN FAST   Ruim 2 jaar heb ik de Kalenji schoenen al. Dit zijn mijn asfalt schoen zeg ik altijd want ze dempen de schokken erg goed waardoor ik geen last van mijn knieën heb. Ze zitten niet alleen heerlijk maar lopen ook erg fijn. En dat voor een zeer betaalbare prijs. Goede schoenen hoeft dus echt niet duur te zijn! De komende tijd hoop ik nog veel fijne kilometers te maken met deze schoenen en waarbij ik hoop dat ze nooit meer verslijten. Ik loop er alleen mee als het droog is, op natte wegen en paden zijn ze voor mij te glad ivm mijn evenwicht storing. Gelukkig is het heel vaak droog en kan ik toch er heerlijk mee lopen. Meestal loop ik 5 km, maar soms ook wel eens 10 km. Ooit heb ik een halve marathon op deze schoenen gelopen en dat was net als bij de korte afstanden geen enkel probleem. Als deze echt vervagen moeten worden dan worden het zeker deze schoenen weer, of een nog betere vervanger. De kosten per kilometer zijn met deze scho