zaterdag 5 februari 2022

VAM je mee voor APS en SLE?

 

VAM je mee voor APS en SLE?

Ik doe graag mee aan deze actie, omdat ik het belangrijk vind dat APS en SLE meer bekendheid krijgen en er meer onderzoek naar wordt gedaan! Zo vaak mogelijk de Vamberg op fietsen voor dit doel.

Beklim 25x de VAM berg voor het goede doel! Op 21 mei van 10.00 tot 13.00

Wil je doneren klik HIER!

Het rondje is 1,9 km met 35 hoogtemeters. Wandelen of minder rondjes mag ook, hoe meer zielen hoe meer vreugde. Maar de uitdaging staat! PS als je 30x omhoog fietst heb je evenveel hoogtemeters als de Alpe d'Huez!!!

Met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar antifosfolipiden syndroom (APS) en Systemische lupus erythematosus (SLE). De bedoeling is dat zoveel mogelijk deelnemers de VAM-berg op gaan fietsen of wandelen. Je kan ook alleen sponsoren, maar nog leuker is om zelf deel te nemen.

Kijk ook op de website www.vam-mee-aps-sle.nl

APS en SLE zijn twee verschillende auto-immuunziekten die met name jonge vrouwen treft. Het zijn ernstige aandoeningen waaraan zelfs deze patienten op jonge leeftijd kunnen overlijden. 

Helaas zijn deze aandoeningen niet heel erg bekend en wordt het steeds lastiger om financiering te vinden om onderzoek te kunnen blijven doen voor deze ziekten. In het UMCG onderzoeken wij de vroege fase van SLE om te kijken of we verdere verslechtering kunnen voorspellen en dan kunnen ingrijpen. Verder doen we onderzoek naar zwangerschap bij SLE en APS om de zwangerschapsuitkomsten te verbeteren. Kortom hele belangrijke onderwerpen.

De uitdaging als deelnemer is eerst om zoveel mogelijk sponsoren te vinden en om op de dag zelf 25 rondjes te doen! 

Geen opmerkingen:

Totaal aantal pageviews