Doorgaan naar hoofdcontent

@TheAlinker Wat houdt ons op de been is wat ons hier heeft gebracht is wat je met ons deelt over je leven met je Alinker


Wat houdt ons op de been
is wat ons hier heeft gebracht
is wat je met ons deelt
over je leven met je Alinker

Dit verhaal gaat zo'n 6 jaar terug. Ik, BE Alink, ontmoette Brigitte van der Laan eind 2014 in Nederland, de Alinkers waren niet eens te koop. Ik was naar Nederland gekomen om de Alinkers uit te proberen, te kijken hoe mensen reageerden, en uit te zoeken wie onze 'klanten' zouden zijn. Dit was iets nieuws, dus zelfs ik als uitvinder ervan, moest alles helemaal opnieuw ontdekken.

We hebben in heel Nederland campagne-evenementen gehouden en Brigitte wilde naar een van de evenementen komen, maar haar omstandigheden weerhielden haar ervan het te halen. Ze sms'te en belde me, kapot dat ze de kans gemist had en in tranen was. Het brak mijn hart, dus besloot ik een omweg te maken en haar te bezoeken direct na het evenement dat ze had gemist, zodat ze toch de Alinker kon proberen.
Dit zijn wij tijdens die eerste ontmoeting!
Brigitte vertelde me dat ze een hersenoperatie had ondergaan, waardoor ze hersenbeschadiging opliep, wat leidde tot mobiliteitsproblemen en verder resulteerde in een alleenstaande moeder met 5 jonge kinderen. Ja, je kunt hier tussen de regels door lezen.

Het systeem waarin we leven drijft mensen met een handicap in armoede en Brigitte zag die realiteit onder ogen. Ik heb in de eerste jaren van de Alinker zoveel geleerd over het 'ziekenzorg'-systeem, hoe mensen worden afgedankt, hoe de samenleving mensen met een handicap behandelt en hoe isolatie een veel groter probleem is dan de symptomen van een ziekte, operatie of ongeluk.

Maar zo hoeft het niet te zijn. Wat als we gewoon voor elkaar opdagen? De Alinker zelf is één ding, maar mijn idee groeide dat ik mijn bedrijf kon gebruiken als een manier om een ​​andere realiteit te creëren en een gemeenschap op te bouwen, misschien zelfs een beweging.

Ik besloot om een ​​crowdfundingcampagne voor Brigitte op te zetten. Dit werd de allereerste campagne die ons later inspireerde om de crowdfunding-mogelijkheid in onze website te integreren.

We ontmoetten Brigitte om een ​​video te maken, bouwden haar campagne, lanceerden deze en al snel was haar campagne voltooid. Ik was verbaasd over de vrijgevigheid van mensen en hoeveel ze graag kwamen opdagen toen we het verhaal van Brigittes deelden. Dit kan iedereen overkomen, en met het delen van Brigittes heeft ze ons in feite geholpen zich bewust te worden van wat er met je gebeurt, een innerlijk beeld van hoe mensen worden behandeld en gestigmatiseerd.

De Alinkers waren niet eens te koop, en toen hadden we alleen de Medium !! Brigitte had een Small nodig. Het is geweldig om na te denken over hoe we begonnen zijn en waar we vandaan kwamen en wat er nodig was om hier te komen.

Brigitte was geduldig en kreeg uiteindelijk haar kleine Alinker.

Het is veilig om te zeggen dat haar leven drastisch is veranderd. Getuige zijn van deze foto's en het ongelooflijke aantal kilometers dat ze al heeft afgelegd, ben ik zo dankbaar dat ik dit ding heb mogen uitvinden.

@ diederik74 en @vanderlaanbrigitte zijn blij en actief en zijn voor ons de reden om te doen wat we doen.

Veel liefs Brigitte en Diederik, je inspireert veel mensen hoe ze uit hun isolement kunnen komen en weer actief en betrokken kunnen zijn.

De pose van #superwoman en #spiderman is geweldig!Reacties

Populaire posts van deze blog

@Fabletics #WATCHME #stronger Wandelend door het bos

2 Dagen heb ik al stembureau lid binnen op stembureaus gezeten. Ik wilde in eerste instantie gaan hardlopen, maar buiten gekomen vond ik het wel wat fris. Niet hardgelopen maar gewandeld in een stevig tempo. Dat kon ik wel vernemen aan mijn longen, thuis gekomen was ik helemaal bekaf. Niet wat ik eerst last had, na zo'n wandeling was ik wel moe maar nooit dat ik eerst thuis even moest liggen om bij te komen.      Maar ik vond het heerlijk om door het bos te wandelen, de vogel geluiden, onderbroken door het geluid van vliegtuigen wat ik minder leuk vond. Ik hoef gelukkig niet te reizen om in het bos te komen, op zeer korte afstand van mijn huis en ik ben er.      For 2 days I have already been a polling station member at polling stations.   At first I wanted to go for a run, but when I got outside I thought it was a bit chilly.   Not running but walking at a brisk pace.   I could hear that from my lungs, when I got home I was completely exhausted.   Not what bothered me at first, af

Het gaat er niet om wat ik niet meer kan, maar juist wat ik wel kan!

12 Jaar geleden heb ik een week flink kunnen rusten. Mijn strottenhoofd deed niet wat het behoorde te doen als ik moest slikken. Normaal sluit het strottenhoofd automatisch je luchtpijp af zodat wat je door slikt door de slokdarm gaat. Bij mij werkte dat dus niet wat mij bang maakte om te moeten slikken. Want als ik slikte ging dat verkeerd en kon dat slecht aflopen. Hierdoor had ik longontsteking, en door de angst durfde ik niet te gaan slapen. Bang dat ik niet meer wakker zou worden. Daarom besloten om mij in slaap te brengen. Na een week geslapen te hebben, en ik wakker werd op medium care voelde ik mij een stuk beter. De angst was grotendeels verdwenen, en durfde ik toen vooruit te kijken. Na 5 weken mocht ik naar het revalidatie centrum (Beatrixoord te Haren) om daar 3 maanden intern te revalideren. Ik heb het geluk gehad dat ik op een 1 persoon kamer mocht. Dat vond ik toen erg prettig, ik alleen en geen rekening met anderen te hoeven houden. Alleen zelf bepalen wat ik op tv wild

Uitslag bloedtest was goed! Duidelijker informatie op producten in de Supermarkt.

  Vandaag heb ik de uitslag van mijn bloed test besproken met de praktijk ondersteunster bij de huisart. In het algemeen was het allemaal goed. Een aantal waarden zouden iets lager mogen! Wat beweging betreft dat doe ik vrij veel en dat zou ook redelijk voldoende moeten zijn. Het moeilijkst vind ik om op mijn voeding te letten. Ik vind genieten erg belangrijk en wel zo belangrijk dat dat bij mij boven aan staat. En bij genieten hoort ook wel een appeltaartje bij de koffie helemaal met slagroom erbij. De middenweg daarin vinden vind ik best lastig. Afvallen zou helpen, maar dat is maar een 2-3 kilo toch probeer ik daar wel veel rekening mee te houden. Al zou het wel enorm helpen als je veel meer gezonde voeding bij de supermarkt zou kunnen krijgen, of beter gezegd dat je niet uitgebreid de verpakking hoeft te lezen en dan alsnog de ingrediënten niet begrijpt als dat nu wel of niet goed is. Je hoort vaak over bepaalde tekens op verpakking dat deze moeten aanduiden als dit product goed of