Doorgaan naar hoofdcontent

Folly Art Norg, Bouwwerken zonder functie @Norg

Wat is een folly?
Bouwwerken zonder functie, objecten in de buitenlucht, landschap art, vermaak architectuur en kunst in de openbare ruimte. Al vele honderden jaren bouwen mensen nutteloze bouwsels in hun tuin of op hun land.
Als je er eenmaal een paar gezien hebt vergeet je het niet meer en wil je er steeds meer zien. Tijdens Folly Art Norg kan dit!
Dit jaar zijn er in een route van 6 kilometer 20 folly’s te zien. De folly’s zijn te bezoeken langs een mooie route, uitgezet in de omgeving van Norg.
Op het infopunt bij Kunsterf Norg (Brinkstraat 1 in Norg) kan je een boekje kopen met meer informatie over de route en de bouwers. De route start en eindigt hier, en er is gelegenheid om voor- of achteraf nog wat te drinken in de theetuin.
Lees meer over het informatiepunt en de folly route op onze bezoekerspagina.

Kunsterf Norg
Vanaf Kunsterf Norg begonnen aan de wandeling om 20 Folly's te gaan bewonderen.
Elke Folly laat je verrassen om je zelf te laten denken wat er als eerste bij je op komt van het zien van de Folly.
In het routeboekje staat natuurlijk de route langs alle Folly's maar ook de beschrijving daarvan en wie de Folly hebben ontworpen en hebben gemaakt.
Een mooi extra is dat je door een prachtig afwisselend natuur landschap wandelt.
Folly 1  Kubo.
Bijschrift tFolly 2 Just hanging.
Tussen de mais door wandelen.


Folly 3 Earthship.
Folly 4 Nemen Nam Genomen.


Van en naar elke Folly kom je over en langs mooie stukjes natuur.
Daar waar je anders niet zomaar langskomt.
Niet alleen de Folly's zijn de moeite waard, buiten in de natuurt wandelen en al het moois in je opnemen maakt het een nog mooiere beleving.


Folly 5 Fata Morgana.
Folly 6 Falling trees.

Folly 7 Cocon.


Tussen Folly 7 en 8 staan deze paarden in de wei.
Gezamenlijk water drinken uit de water bakken.
 Dat was wel nodig met het mooie weer van vandaag.
Folly 8 grootstad Norsbergen.

Folly 9 Come U ni, Kate.


Folly 10 Landschap van herinneringen.
Folly 11 Ephemeral road.

Foly 12 Same only more


Foly 13 Pyrgos.


Terwijl ik aan het wandelen was en de Folly's en de mooie omgeving aan het bewonderen was zijn anderen aan het werk.

Folly 14 Verticale contemplatie.

Folly 15 Zicht Zag.

Foly 16 90.15.

Folly 17 Monoliet.


Folly 18 Eihuis.

Folly 20 De lege salon.

Voor de opletters onder ons, folly 19 is er niet dat klopt dus.
Voor meer foto's klik hier!

Reacties

Populaire posts van deze blog

@Fabletics #WATCHME #stronger Wandelend door het bos

2 Dagen heb ik al stembureau lid binnen op stembureaus gezeten. Ik wilde in eerste instantie gaan hardlopen, maar buiten gekomen vond ik het wel wat fris. Niet hardgelopen maar gewandeld in een stevig tempo. Dat kon ik wel vernemen aan mijn longen, thuis gekomen was ik helemaal bekaf. Niet wat ik eerst last had, na zo'n wandeling was ik wel moe maar nooit dat ik eerst thuis even moest liggen om bij te komen.      Maar ik vond het heerlijk om door het bos te wandelen, de vogel geluiden, onderbroken door het geluid van vliegtuigen wat ik minder leuk vond. Ik hoef gelukkig niet te reizen om in het bos te komen, op zeer korte afstand van mijn huis en ik ben er.      For 2 days I have already been a polling station member at polling stations.   At first I wanted to go for a run, but when I got outside I thought it was a bit chilly.   Not running but walking at a brisk pace.   I could hear that from my lungs, when I got home I was completely exhausted.   Not what bothered me at first, af

@DecathlonNED @Kalenji

Kalenji KIPRUN  HARDLOOPSCHOENEN VOOR HEREN KIPRUN FAST   Ruim 2 jaar heb ik de Kalenji schoenen al. Dit zijn mijn asfalt schoen zeg ik altijd want ze dempen de schokken erg goed waardoor ik geen last van mijn knieën heb. Ze zitten niet alleen heerlijk maar lopen ook erg fijn. En dat voor een zeer betaalbare prijs. Goede schoenen hoeft dus echt niet duur te zijn! De komende tijd hoop ik nog veel fijne kilometers te maken met deze schoenen en waarbij ik hoop dat ze nooit meer verslijten. Ik loop er alleen mee als het droog is, op natte wegen en paden zijn ze voor mij te glad ivm mijn evenwicht storing. Gelukkig is het heel vaak droog en kan ik toch er heerlijk mee lopen. Meestal loop ik 5 km, maar soms ook wel eens 10 km. Ooit heb ik een halve marathon op deze schoenen gelopen en dat was net als bij de korte afstanden geen enkel probleem. Als deze echt vervagen moeten worden dan worden het zeker deze schoenen weer, of een nog betere vervanger. De kosten per kilometer zijn met deze scho

Het gaat er niet om wat ik niet meer kan, maar juist wat ik wel kan!

12 Jaar geleden heb ik een week flink kunnen rusten. Mijn strottenhoofd deed niet wat het behoorde te doen als ik moest slikken. Normaal sluit het strottenhoofd automatisch je luchtpijp af zodat wat je door slikt door de slokdarm gaat. Bij mij werkte dat dus niet wat mij bang maakte om te moeten slikken. Want als ik slikte ging dat verkeerd en kon dat slecht aflopen. Hierdoor had ik longontsteking, en door de angst durfde ik niet te gaan slapen. Bang dat ik niet meer wakker zou worden. Daarom besloten om mij in slaap te brengen. Na een week geslapen te hebben, en ik wakker werd op medium care voelde ik mij een stuk beter. De angst was grotendeels verdwenen, en durfde ik toen vooruit te kijken. Na 5 weken mocht ik naar het revalidatie centrum (Beatrixoord te Haren) om daar 3 maanden intern te revalideren. Ik heb het geluk gehad dat ik op een 1 persoon kamer mocht. Dat vond ik toen erg prettig, ik alleen en geen rekening met anderen te hoeven houden. Alleen zelf bepalen wat ik op tv wild