Doorgaan naar hoofdcontent

#NAH en opnieuw leren leven. @Norg @hersenstichting @raisinhope_nl

Vanmorgen 5,7km gelopen in een gemiddeld tempo van 6.31/km.
Deze keer geen last van mijn hamstrings gehad.
Ook lukt het mij beter om rechtop te blijven tijdens het lopen.
De CWX-Shirt dwingt mij om ook in die houding, wat het lopen vergemakkelijkt.
De CWX-Tight ondersteunde mijn beenspieren, geen last van mijn hangstrings en knieën  gehad tijdens het lopen.
Heerlijk ontspannen en genoten tijdens het hardlopen.

Onder het lopen mijn gedachten de vrije loop gegeven, daarbij terugdenkend aan de lezing van Gerard Kempkers bij BeweegReden Norg.
Van een NAH getroffene verwacht men, en hunzelf vaak ook, dat wij binnen een zeer korte tijd weer helemaal de oude zijn.
Op het moment dat je getroffen bent is het net als of je opnieuw geboren wordt, met het verschil dat je al veel kunt en weet.
Een baby heeft dat niet en heeft heel wat tijd nodig om te leren praten en te bewegen.
Voor ons geld het zelfde, afgestorven hersenen doen het niet meer, andere hersenen kunnen hun taken overnemen, maar zij moeten wel de tijd krijgen om het te leren.
Voor alles geld er is geen voorbestemde tijd voor hoe snel of hoe lang het duurt voordat deze hersenen het over kunnen nemen.

Zelf verlang ik niet naar mijn oude ik, ik ben veel meer geïnteresseerd in de nieuwe Diederik en hoe het in de toekomst gaat lopen.
Een nieuwe kans zo zie ik het soms, al had ik de manier waarop wel wat anders gemogen.
Ik kan het leven zoals nu vergelijken met het sporten tijdens BeweegReden, de ene week gaat het super terwijl de week erna het totaal niet wil.
Net als met het sporten dat mij meer dingen lukt, ik durf soms ook meer, is net als in mijn leven.
Men zegt ook, leren doe je je hele leven lang, dat heb ik gemerkt.
Wat voor diploma zal ik dan kunnen halen en wat zijn de vervolg studie mogelijkheden.
Elke dag is weer een uitdaging, een uitdaging die ik vol vertrouwen aanga.

Lichamelijk beweging is een goede oefening om je hersenen te trainen om je weer lichamelijk te verbeteren.
Bij mij is het in het begin veel fietsen geweest op mijn Easyrider.
Vergroten van je uithoudings vermogen zowel lichamelijk als geestelijk kan je helpen om sterker te worden en meer aan te kunnen.
Hardlopen en weer kunnen schrijven met rechts kan ik nu weer.
Maar ook durf ik steeds meer,.
Maar bewegen is niet het enigste wat belangrijk is, je rust nemen is misschien nog wel zo belangrijker.
Bij mij tenminste hoe meer ik kan, hoe meer energie het mij kost, maar daarom heb ik ook veel meer rust nodig.
De perfecte balans heb ik zeker nog niet gevonden, wie weet lukt mij dat ooit eens.
Maar eerlijk gezegd hoop ik dat niet, omdat ik ook hoop op meer verbetering van mij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

@Fabletics #WATCHME #stronger Wandelend door het bos

2 Dagen heb ik al stembureau lid binnen op stembureaus gezeten. Ik wilde in eerste instantie gaan hardlopen, maar buiten gekomen vond ik het wel wat fris. Niet hardgelopen maar gewandeld in een stevig tempo. Dat kon ik wel vernemen aan mijn longen, thuis gekomen was ik helemaal bekaf. Niet wat ik eerst last had, na zo'n wandeling was ik wel moe maar nooit dat ik eerst thuis even moest liggen om bij te komen.      Maar ik vond het heerlijk om door het bos te wandelen, de vogel geluiden, onderbroken door het geluid van vliegtuigen wat ik minder leuk vond. Ik hoef gelukkig niet te reizen om in het bos te komen, op zeer korte afstand van mijn huis en ik ben er.      For 2 days I have already been a polling station member at polling stations.   At first I wanted to go for a run, but when I got outside I thought it was a bit chilly.   Not running but walking at a brisk pace.   I could hear that from my lungs, when I got home I was completely exhausted.   Not what bothered me at first, af

Het gaat er niet om wat ik niet meer kan, maar juist wat ik wel kan!

12 Jaar geleden heb ik een week flink kunnen rusten. Mijn strottenhoofd deed niet wat het behoorde te doen als ik moest slikken. Normaal sluit het strottenhoofd automatisch je luchtpijp af zodat wat je door slikt door de slokdarm gaat. Bij mij werkte dat dus niet wat mij bang maakte om te moeten slikken. Want als ik slikte ging dat verkeerd en kon dat slecht aflopen. Hierdoor had ik longontsteking, en door de angst durfde ik niet te gaan slapen. Bang dat ik niet meer wakker zou worden. Daarom besloten om mij in slaap te brengen. Na een week geslapen te hebben, en ik wakker werd op medium care voelde ik mij een stuk beter. De angst was grotendeels verdwenen, en durfde ik toen vooruit te kijken. Na 5 weken mocht ik naar het revalidatie centrum (Beatrixoord te Haren) om daar 3 maanden intern te revalideren. Ik heb het geluk gehad dat ik op een 1 persoon kamer mocht. Dat vond ik toen erg prettig, ik alleen en geen rekening met anderen te hoeven houden. Alleen zelf bepalen wat ik op tv wild

@DecathlonNED @Kalenji

Kalenji KIPRUN  HARDLOOPSCHOENEN VOOR HEREN KIPRUN FAST   Ruim 2 jaar heb ik de Kalenji schoenen al. Dit zijn mijn asfalt schoen zeg ik altijd want ze dempen de schokken erg goed waardoor ik geen last van mijn knieën heb. Ze zitten niet alleen heerlijk maar lopen ook erg fijn. En dat voor een zeer betaalbare prijs. Goede schoenen hoeft dus echt niet duur te zijn! De komende tijd hoop ik nog veel fijne kilometers te maken met deze schoenen en waarbij ik hoop dat ze nooit meer verslijten. Ik loop er alleen mee als het droog is, op natte wegen en paden zijn ze voor mij te glad ivm mijn evenwicht storing. Gelukkig is het heel vaak droog en kan ik toch er heerlijk mee lopen. Meestal loop ik 5 km, maar soms ook wel eens 10 km. Ooit heb ik een halve marathon op deze schoenen gelopen en dat was net als bij de korte afstanden geen enkel probleem. Als deze echt vervagen moeten worden dan worden het zeker deze schoenen weer, of een nog betere vervanger. De kosten per kilometer zijn met deze scho