photo 9bcdaff2-a16c-446e-b565-583ab80c4ea8_zpsjvombpta.jpg

Pagina's

zaterdag 11 juli 2015

@raisinhope_nl 4 dagen fietsen #df4d #fiets4daagse op de #Easyrider @Norg

Afgelopen week de Drentse fiets4daagse gefietst vanuit startplaats Norg. 4 dagen fietsen is 4 dagen bewegen. Gemiddelde leeftijd is 64,5 jaar, op leeftijd dus maar als je kijkt naar hoe zij nog fit fietsen! 6 jaar geleden kon ik niets meer, en als je naar nu kijkt kun je je dat niet voorstellen. Dat ging echt niet vanzelf, door steeds opnieuw te gaan bewegen en proberen om steeds meer en meer en verder te komen, ben ik nu al een heel eind gekomen. het fietsen ging de afgelopen dagen erg goed, maar ik was best wel moe 's middags als ik weer thuis kwam. Rusten is net zo belangrijk als bewegen, de juiste balans daar in zien te vinden is erg lastig. Hier in Norg kon je ook mee doen aan de Roll on Route. Geschikt voor driewiel fietsen en scootmobielen. Velen hebben een eigen vervoersmiddel. Voor die geen fiets heeft probeert Raisin Hope Foundation een fiets netwerk van aangepaste fietsen op te bouwen. Op die manier zou het voor iedereen mogelijk zijn om toch te kunnen fietsen.
Daarom fiets ik veel met de Raisinhope fietskleding aan. Op die manier hoop ik te kunnen uitdragen voor wat ik sta, dat fietsen voor iedereen is. Zelfstandig of met een begeleider op bijv. een duofiets.  photo Banner-Webshop-wielerkleding-2012_zpsvh6xtdcf.jpg Nog fietskleding nodig en gelijk een doel steunen? Voor het hele jaar en voor iedereen is er keuze. RAISIN HOPE RIDE 2015 Aangepaste fietsen Hoofdproject van de RHF is het realiseren van een netwerk aangepaste fietsen in Nederland, die gratis door mensen met hersenletsel kunnen worden gebruikt. Dit project is vorig jaar gestart en inmiddels telt het netwerk een zevental fietsen. Dat moeten er natuurlijk veel meer worden! Het gaat om sportieve driewielers, maar ook om tandems en duofietsen waarmee onze doelgroep met een begeleider lekker buiten op pad kan. De aangepaste fietsen worden ondergebracht bij dagbestedingscentra en andere organisaties of verenigingen die werken met mensen met hersenletsel. Zo kunnen hun cliënten direct gebruik maken van de fietsen. De RHF wil haar netwerk de komende jaren fors uit te breiden. De ride is op zaterdag 29 augustus.  photo 7487350_orig_zps59n41cpx.jpg Bidon Challenge Daarnaast introduceert de RHF dit jaar de Bidon Challenge. In de maanden voorafgaand aan de Raisin Hope Ride roept de stichting clubs, verenigingen, bedrijven, organisaties en individuele fietsers op om een sponsoractie te houden voor de RHF. Dat mag van alles zijn. De bedoeling is om de opbrengst in een bidon te stoppen en deze op zaterdag 29 augustus te komen brengen op Wheelerplanet tijdens het evenement. Zo kunnen clubs, verenigingen en andere teams ook hun eigen trainingsrit omdopen tot een toertocht op 29 augustus, waarin ze op hun route Spaarnwoude opnemen. Uiteraard kunnen ze hun opbrengst ook bij de start van een door de RHF aangeboden toertocht aanbieden. Zie voor meer informatie de website van de RHF.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mensinge Marathon smaakt dat tot meer? #runmetnah

Zondag 10 februari hen ik tijdens de Mensinge marathon 17 km hardgelopen. Smaakt dat meer vroeg Brigitte? Nu ik er steeds meer en langer...